Aardrijkskunde .:. Kaarten / G.I.S. / Google Earth
Wereld Atlas

Google Maps

Kaart USA Major Cities

Virtual Earth - Nederlandse steden in vogelvlucht
Virtual Earth is het antwoord van Microsoft op Google Earth. De mogelijkheden van Google Earth zijn nog altijd uitgebreider. Maar
Virtual Earth biedt de mogelijkheid om plaatsen vanuit vogelvluchtperspectief te bekijken. Dat kon al voor Breda, Groningen, Kerkade, Maastricht, Nijmegen, Oss, Venlo en Zwolle. Helmond en Tilburg zijn toegevoegd.

Google Earth
Met Google Earth kun je naar elke plaats op aarde vliegen om satellietbeelden, kaarten, terrein en 3D-gebouwen te bekijken en zelfs de sterrenstelsels in het heelal of de diepste kloven in de oceaan verkennen. Je kunt gedetailleerde geografische inhoud bekijken, de plaatsen uit je rondreis opslaan en deze delen met andere gebruikers.


Worldmapper
Op Worldmapper vind je 600 kaarten, waarbij de omvang van de landen is aangepast aan het thema dat behandeld wordt. Thema’s lopen uiteen van analfabetisme tot zinkexport. De eerste 366 kaarten zijn ook als pdf-posters te downloaden op worldmapper.org.


Wereldkaart in flash met de landen en hoofdsteden

Satellietbeelden van diverse gebieden op de wereld (ESA)

De Noordzee-atlas bevat kaarten met gegevens die betrekking hebben op het watersysteem, gebruik, beleid en beheer van de Noordzee. In eerste instantie is er een beperkte set van kaarten opgenomen, maar deze zal in de loop der tijd steeds verder worden uitgebreid. Alle kaarten zijn gebaseerd op de meest recente informatie die in kaartvorm gepresenteerd kan worden.

Bodemkaart van Nederland Interactieve bodemkaart. Inzoomen en gedetailleerde info. Goed te gebruiken bij onderzoek in je eigen omgeving. Zoekmogelijkheid op postcode, gemeente, provincie, COROP gebied of waterschap.

Atlas van Nederland Zeer uitgebreide atlas over Nederland met uiteenlopende geografische en geologische onderwerpen. Check het zelf!

Reisboekhandel Stanley & Livingston (Den Haag) Onder andere veel landkaarten!

Spoorkaart NS Op deze kaart als PDF-bestand vind je alle treinstations van Nederland

France départements Alle departementen van Frankrijk met nummering


Map24 Plan je route of zoek een adres in Europa. Buiten Europa zoeken? Geen probleem, kies de kaart Noord-Amerika, Brazilië en Midden-Oosten

Google Earth is een virtuele wereldbol met scherpe satellietbeelden en luchtfoto's van de aarde. Op sommige plaatsen hebben die foto's een hoge resolutie en zijn veel details te zien. Deze software van Google is gratis en kun je downloaden op earth.google.com
Met Google Earth kan je vrijwel elke plek op de wereld opzoeken. Tevens kan je thematische kaarten toevoegen en bewerken en kan je foto's en teksten koppelen aan locaties. Dit alles maakt Google Earth een interessante tool voor onderwijs. Niet alleen voor aardrijkskunde, maar ook voor andere vakken!

EduGIS Alles over GIS, oftewel: geografische Informatiesystemen. In de brugklassen bij Clustervaardigheden Mens en Maatschappij ga je er van alles over leren

ESRI Pagina van ESRI met een aardig filmpje over de toepassing van GIS. Zie ook www.esri.nl

GIS Engelstalige website met informatie over GIS

MAPQUEST Website met een on-lineatlas plus landeninformatie.

Werken... met de Kaart!
Soorten kaarten, Kaartschaal, legenda, graden, generaliseren, luchtfoto, windroos

Kaarten :: Nederland

Ameland

Schiermonnikoog

Terschelling

Texel en Vlieland


Kaarten :: Europa

spoorkaart Frankrijk