Aardrijkskunde .:. Games

Topografie: darten Leuke manier om de topo van de Europese hoofdsteden te oefenen. Waar denk je dat de hoofdstad ligt? Gooi jouw dart en kijk hoeveel km je er naast zit. Eindscore volgt

Topografie oefenen: provincies in Nederland, landen in Europa & Wereld

Geosense Test op de site geosense.net je topografische kennis! Je kunt dit zowel alleen doen als met een online tegenstander. Klik op de startpagina op "visit"... Succes :)

Meer topografie oefenen? Zie hieronder! Zorg dat je browser Shockwave Flash ondersteunt...

 • Plaatsen in Nederland
 • Landen in Europa
 • Landenquiz
 • Verenigde Staten van Amerika
 • Topografie Afrika

  Quizmaps: hoofdsteden vinden Test je topokennis van de hoofdsteden van de wereld. Op de kaart van de wereld zie je steeds de letters van de bedoelde plaats in de vorm van een anagram. Daarnaast zie je een willekeurige foto van die plaats. De foto's komen random uit een database waardoor je er soms wel en soms niets aan hebt.Denk je te weten welke stad het is dan klik je erop.

  Play GeoNet

  Europese Geografie Test  Deze test is bedoeld om je algemene kennis en vaardigheden van de geografie te toetsen. Het is bovendien ook een leermiddel. Na het afleggen van de test krijg je uitleg van je resultaten, inclusief een aantal suggesties voor verdere studie, met 'links' naar informatie pagina's over geografie.
  De 'links' aan de linkerzijde van deze pagina bevatten meer informatie over de Europese Geografie Test. Je kunt een oefentest afleggen in de 'instructies'-sectie

Wadlandis